TOP11

  • 77620856.jpg

Παραλία Ψαρού Ζάκυνθος

beach.jpg
Παραλία Ψαρού ΖάκυνθοςΒρίσκεται μεταξύ των παραλιών Αμούδι και της τουριστικής περιοχής τουΤσιλιβί και είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία στα βορειοανατολικά του νησιού.

Αυτή η αμμώδης παραλία με το κρυστάλινο νερό αποτελεί τέλειο σημείο για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείτε ακόμη να κάνετε περιπάτους θαυμάζοντας τη φυσική ομορφιά των λουλουδιών και του τοπίου. Τα νερά είναι ρηχά, κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά και δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η προσβαση στη παραλία είναι εύκολη και υπάρχει χώρος στάθμευσης στο σημείο όπου ξεκινά η παραλία. Και αυτή η παραλία έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία.

Κοντά στην παραλία θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμο Ζακυνθινό φαγητό.[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif[/img]Χρόνος από την πόλη (Λιμάνι): 22 λέπτα[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif[/img]Χρόνος απο το Αεροδρόμιο: 25 λεπτά[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif[/img]Απόσταση από την πόλη (Λιμάνι): 13 χμ[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image004.gif[/img]Απόσταση απο το Αεροδρόμιο: 17 χμ

Ναυάγιο

nav2.jpg
Ναυάγιο


Πρέπει ίσως να την ορίσει κανείς σαν μια από τις πέντε ή έξι πιο φωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας, παρά να την περιγράψει σαν την ωραιότερη παραλία της Ζακύνθου.
Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, δίνει αμέσως την έννοια του μεγέθους και της τελειότητας. Φτιαγμένη από εκατομμύρια μικρά βοτσαλα και αγκαλιασμένη από τις γαλάζιες αποχρώσεις της θάλασσας που χάνονται στον ορίζοντα, μοιάζει απλά μοναδική και το ναυάγιο σαν να το έχει βάλει εκεί το χέρι ενός καλλιτέχνη.


Φτάνοντας με το καΐκι, οι πανύψηλοι κατακόρυφοι βράχοι μοιάζει σαν να θέλουν να την κρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, για να χαρίσουν μετά εντελώς ξαφνικά μια εξαιρετική ματιά σε όλο τον κόλπο.
Συχνά το νερό γύρω από το Ναυάγιο χρωματίζεται με ένα μπλε ελεκτρίκ, εξ αιτίας των πολυάριθμων θειούχων πηγών μέσα στις σπηλιές που αγκαλιάζουν την παραλία, και που ελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες θειάφι όταν έχει άνωση, δίνοντας την ευκαιρία για υπέροχες φωτογραφίες.
Για να επισκεφθείτε την παραλία, εκτός από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές του νησιού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την καθημερινή υπηρεσία ταξί-βάρκα που προσφέρουν τοπικά σκάφη από τον κοντινό όρμο Πόρτο Βρώμη ή από τον Άγιο Νικόλαο.
Συμβουλεύουμε πάντως όλους να επισκεφθούν το Ναυάγιο το πρωΐ, γιατί τις απογευματινές ώρες συχνά έχει φουσκοθαλασσιά και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στην επιστροφή. 


Τέλος, δεν είναι δυνατόν να φύγετε από το νησί χωρίς να δείτε τη θέα από το ακρωτήρι που βρίσκεται πάνω από την παραλία αυτή.
Στα μισά του δρόμου ανάμεσα στα ορεινά χωριά Βολίμες και Αναφωνήτρια υπάρχει ένας ασφαλτόδρομος που οδηγεί σ' ένα ευρύχωρο χώρο στάθμευσης. 
Μετά, πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλοπάτια για να φτάσετε σε ένα μπαλκόνι κρεμασμένο στο κενό, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την παραλία.

Ζάκυνθος Αλυκές

maxresdefault.jpg
Η παραλία των Αλυκών βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι από τις καλύτερες παραλίες στο νησί. Είναι ιδανική για οικογένειες καθώς αποτελείται από άμμο και έχει ρηχά νερά.

Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση στη παραλία και μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. Το κέντρο των Αλυκών βρίσκεται πίσω από την παραλία. Εκεί υπάρχουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α. Είναι μια παραλία που μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα σας χωρίς να το καταλάβετε, να ηρεμήσετε και να απολαύσετε τον καλοκαιρινό ήλιο αλλά και να κάνετε windsurfing.

Επίσης σε αυτή τη παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια αθλήματα και μικρά ταξιδάκια με βάρκες στις Γαλάζιες Σπηλιές και στο Ναυάγιο.[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif[/img]Χρόνος από την πόλη (Λιμάνι): 23 λέπτα[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif[/img]Χρόνος απο το Αεροδρόμιο: 35 λεπτά[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif[/img]Απόσταση από την πόλη (Λιμάνι): 17 χμ[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image004.gif[/img]Απόσταση απο το Αεροδρόμιο: 22 χμ 

Ζάκυνθος Αλυκανάς

alykanas-zakynthos-11366789100.jpg
    Παραλία Αλυκανάς ΖάκυνθοςΗ παραλία του Αλυκανά είναι η επέκταση της παραλίας των Αλυκών, είναι σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους που μπορείτε να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο περπατώντας.

Καλύπτεται από άμμο με καθαρά νερά και θα βρείτε πολλά θαλάσσια αθλήματα για να διασκεδάσετε και να περάσετε υπέροχα.

Στο κέντρο της περιοχής του Αλυκανά, σε μικρή απόσταση με τα πόδια, υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια προσφέροντάς σας ότι χρειάζεστε. Επίσης υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να σταθμεύσετε το αμάξι σας.[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif[/img]Χρόνος από την πόλη (Λιμάνι): 20 λέπτα[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gif[/img]Χρόνος απο το Αεροδρόμιο: 25 λεπτά[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif[/img]Απόσταση από την πόλη (Λιμάνι): 16 χμ[img]file:///C:\Users\Spyros\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image004.gif[/img]Απόσταση απο το Αεροδρόμιο: 21 χμ 

Παραλία Τσιλιβί Ζάκυνθος

tsilivi.jpg
Παραλία Τσιλιβί
Η παραλία του Τσιλιβί είναι μια από τις πιο φημισμένες στη Ζάκυνθο. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, περίπου 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι κυρίως αμμώδης με μερικά τμήματα με βότσαλο. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες μπροστά από τα ξενοδοχεία και τα μπαράκια που προσφέρουν ευχάριστη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν ακόμη τμήματα της παραλίας που είναι ήσυχα και μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και απλά να απολαύσετε τον ήλιο.
Η παραλία του Τσιλιβί βραβεύεται κάθε χρόνο με το διεθνές βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας που απονέμεται μόνο σε παραλίες που τηρούνα αυστηρά κριτήρια καθαριότητας. Τα νερά είναι ρηχά και ασφαλή για μικρά παιδιά. Υπάρχουν ακόμη πολλά θαλάσσια αθλήματα που μπορείτε να δοικμάσετε όπως ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, μπανάνα, θαλάσσιο ποδήλατο, τζετ σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς και άλλα!
 

Μαραθονήσι

marathonissi1.jpg
Το Μαραθωνήσι είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στον κόλπο με τις χελώνες σε πολύ κοντινή απόσταση απο την παραλία Λίμνη Κερί.
Το νησί είχε κατοίκους μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ σήμερα είναι ακατοίκητο και χωρίς κατασκευές. 
Σήμερα είναι ένα απο τους τόπους αναπαραγωγής της χελώνας Καρέτα-Καρέτα. 
Το Μαραθονήσι είναι επισκέψιμο με ιδιωτικό σκάφος ή λαμβάνοντας μέρος σε οργανωμένες εκδρομές με καΐκι και για τους πιο τολμηρούς υπάρχει η δυνατότητα να προσπαθήσουν τον διάπλου με κανό έχοντας έτσι αρκετές πιθανότητες να συναντήσουν κάποια χελώνα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το νησί συμπεριλαμβάνεται στο θαλάσσιο πάρκο και για αυτό απαγορεύεται η αγκυροβόληση. 
Το νησί προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπέροχες παραλίες: η μία με βότσαλα, από την οποία μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας σε μια πελώρια σπηλιά, ή άλλη είναι μιά μεγάλη λωρίδα αμμουδιάς που κατηφορίζει γλυκά προς τη θάλασσα.


Ενώ η αμμουδιά είναι ιδανική για τους λάτρεις του ήλιου και του relax, η παραλία με τα βότσαλα είναι τέλεια για τους λάτρεις του snorkeling που μπορούν να επισκεφθούν την μεγάλη σπηλιά (δεξιά της παραλίας) καθώς και μερικές πιο μικρές σπηλιές μισοβυθισμένες στο νερό, γεμάτες πετρώματα και θαλασσινούς αστερίες (στα αριστερά).
Στο νησί, όπως είπαμε ήδη, δεν υπάρχουν σνάκ μπάρ, ηλεκτρισμός ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενοχλήσει τις χελώνες, επομένως καλό θα ήταν να οργανωθείτε ώστε να έχετε τρόφιμα και νερό. 
Για όποιον πρόκειται να φτάσει με τη δική του βάρκα,  η συμβουλή μας είναι να επισκεφτεί και τις Σπηλιές Κερίου, που βρίσκονται σε λίγα λεπτά απόσταση με τη βάρκα από το νησί κατά μήκος της ακτής του Ακρωτηρίου Μαραθιά.
Σας χαρίζουμε τέλος κάτι αξιοπερίεργο: Η Ζάκυνθος είναι γνωστή, εκτός από τις χελώνες, και γιατί προσφέρει καταφύγιο στα τελευταία δείγματα της μοναχής φωκιας της Μεσογείου. 
Ενα από αυτά έχει διαλέξει μια μικρή σπηλιά στο Μαραθονήσι για "καλοκαιρινή κατοικία" και αφήνουμε στους πιο ριψοκίνδυνους την ευχαρίστηση της ανακάλυψης! 
 

Φάρος του Κεριού

farokeri2.jpg
Τον Αύγουστο καμμιά εκατοστή άτομα πηγαίνουν καθημερινά στο Φάρο του Κερίου την ώρα της δύσης για να θαυμάσουν τον ήλιο που βουτάει στη θάλασσα και την εναλλαγή των αποχρώσεων που παίρνει ο ουρανός πριν σκοτεινιάσει.
Πλάϊ στο μικρό φάρο που υψώνεται στην άκρη του ακρωτηρίου, μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σ' ένα χώρο με χώμα, κάθετο πάνω από τη θάλασσα από όπου μπορείται να απολαύσετε μια θέα πραγματικά μοναδική.
Αυτό που θα δείτε από εδώ επάνω, ειδικά σε ημέρες με καλό καιρό, θα είναι μια στιγμή αξέχαστη από την επίσκεψή σας στο νησί, γιατί προχωρόντας πλάϊ στο μικρό φάρο θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσετε, ψηλά από τα βράχια, τις Μυζήθρες.Είναι δύο τεράστιοι κώνοι βράχου που έχοντας στο πλάϊ τους μια μικρή ερημική παραλία, ξεπηδούν από το γαλάζιο της θάλασσας και σημαδεύουν την αρχή των Σπηλαίων Κερίου.
Από το φάρο του Κερίου αφήνοντας πίσω το πάρκιν και ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι στα δεξιά, μετά από περίπου 250 μέτρα, καταλήγετε σ' ένα φυσικό πλάτωμα; προτιμούμε να μή σας περιγράψουμε τη θέα από αυτό το σημείο, αντικαθιστώντας τα λόγια με εικόνες.
 

Πορτο Λιμνιόνας

portolimnionas1.jpg
Είναι ένα από τα πιο απόκρυφα μέρη και γι' αυτό ίσως από τα πιο όμορφα και άγρια ολόκληρου του νησιού.
Για να φτάσετε στο Πόρτο Λιμνιόνα πρέπει πρώτα να φτάσετε στο ορεινό χωριό του Αγίου Λέοντα και από εκεί, ακολουθώντας τις πινακίδες να διασχίσετε μερικά χιλιόμετρα πρόσφατου ασφαλτόδρομου που κατηφορίζει προς την θάλασσα και καταλήγει σ' έναν ευρύχωρο πλάτωμα όπου μπορείτε να παρκάρετε.
Εδώ η θάλασσα, ιδιαίτερα όμορφη για το βάθος και τις σπηλιές της είναι ιδανική για τους οπαδούς του snorkeling, εκτός των άλλων γιατί η μοναδική παραλία που υπάρχει είναι πραγματικά μικροσκοπική και για να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο πρέπει να περιοριστείτε να απλώσετε την πετσέτα σας σε επίπεδα και λεία βράχια.Είναι εύκολο να φανταστείτε ότι σε αυτό το μέρος δεν υπάρχουν πολλές τουριστικές παροχές, παρα μόνο προσφάτως δύο βεράντες με ξαπλώστρες και ομπρέλες που πολλές φορές δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την ζήτηση. 
Για όσους αγαπούν τις σπηλιές αξίζει τον κόπο να επισκεφθούν την πρώτη που φαίνεται κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια δεδομένου ότι, μόλις φτάσουν στο βάθος αρκεί να ρίξουν μια ματιά κάτω από το νερό για να αντιληφθούν ότι η σπηλιά συνεχίζεται αλλά μόνο για τους λάτρεις των extreme σπορ.
Για όποιον έχει δικό του σκάφος, συμβουλεύουμε μετά μια επίσκεψη στο Πόρτο Ρόξα. 
Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Πόρτο Λιμνιόνα, υπάρχει ενας μικρός ορμος, με πάρκιν που διαθέτει τσουλήθρα για να βάζεις τις βάρκες στο νερό, σε ένα κομμάτι της ακτής εξαιρετικά ωραίο.

Σπήλαια Κεριού

grottekeri1.jpg
Οι σπηλιές Κερίου, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με ιδιωτικό σκάφος ή συμμετέχοντας σε μια οργανωμένη εκδρομή, εξαπλώνονται κοντά στο ακρωτήρι Μαραθιά, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. 
Αυτό το κομμάτι της ακτής παρουσιάζει μυριάδες σπηλαίων, πολλά με μια είσοδο που μόλις επιτρέπει να περάσει κανείς κολυμπώντας, άλλα με είσοδο αρκετά μεγάλη για να μπορεί να μπεί κανείς κατ' ευθείαν με βάρκα. 
Είναι πολύ εύκολο να πλησιάσετε τις σπηλιές γιατί το έδαφος πάνω από αυτές καταλήγει κάθετο στη θάλασσα και επομένως τα βαθειά νερά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στο πλησίασμα.

Επισκεπτόμενοι τις σπηλιές είναι δυνατόν να σταματήσετε για μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε μια από τις μικρές αμμουδιές του Ακρωτηρίου Μαραθιά ή να προχωρήσετε με την βάρκα για να θαυμάσετε τις Μυζήθρες.
Είναι δύο βραχώδη υψώματα πολύ κοντά στην απόκρημνη ακτή που κατεβαίνει κατακόρυφα στη θάλασσα και μαζί της σχηματίζει μια μικρή αμμουδιά από λεπτή άμμο όπου μπορείτε να φτάσετε μόνο με βάρκα.
Καθώς τα θαυμάζετε θα παρατηρήσετε ότι ένα από τα δύο αυτά βραχώδη υψώματα έχει ένα άνοιγμα που μπορείτε να διασχίσετε κολυμπώντας και που κατοικείται από πολυάριθμους θαλασσινούς αστερίες.
Επιπλέον, κατά μήκος της ακτής υπάρχουν δυο αψίδες από βράχους, οπού κάτω από την μεγάλη αψίδα μπορείτε να περάσετε με σκάφος. 

 

Μπόχαλη

bochali3-1-1.jpg
Η Μπόχαλη είναι ένα μικροσκοπικό, μαγευτικό χωριουδάκι γαντζωμένο στην κορφή του ακρωτηρίου στην πίσω μεριά της πόλης της Ζακύνθου.
Έχοντας την θάλασσα στο δεξί σας χέρι, μόλις περάσετε την πόλη, υπάρχει ένας εσωτερικός δρόμος στα αριστερά ο οποίος πάει επάνω. 


Μετά από λίγο θα δείτε μία διαστάυρωση όπου θα πρέπει να στρίψετε αριστερά προς τα πάνω μέχρι να φτάσετε στην Μπόχαλη.
Είναι όντως πολύ εύκολο να φτάσετε μέχρι εδώ και αξίζει τον κόπο να κάνετε μια επίσκεψη, ιδίως αν είναι η ώρα της δύσης του ήλιου ή την νύχτα όταν η θέα στην φωτισμένη πόλη και στο λιμάνι είναι πραγματικά μαγική. 
Παρ' ολη την μικρή έκταση του χωριού,  υπάρχουν μερικά εστιατόρια που θα σας δώσουν την ευκαιρία για ένα ρομαντικόδείπνο κάτω από τ' αστέρια. 
Η Μπόχαλη αξίζει και μια επίσκεψη κατά την διάρκεια της ημέρας, για να φωτογραφήσετε το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής με τις βυζαντινές εικόνες του, και για να θαυμάσετε τον απέραντο πευκώνα με το παληό ενετικό κάστρο. 
Το κάστρο, σήμερα μισογκρεμισμένο από τον σεισμό που το 1953 ρήμαξε το νησί, είναι μια επίσκεψη που πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε στην διάρκεια των διακοπων σας, γιατί από το σημείο αυτό το βλέμμα μπορεί απλωθεί σε 360 μοίρες, επιτρέποντας στον επισκέπτη να θαυμάσει ταυτόχρονα και τις δύο ακτές του νησιού.  

Γαλάζιες σπηλιές

grotteblu1.jpg

Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα του νησιού και είναι δυνατόν να τις επισκεφθείτε είτε με δικό σας σκάφος, είτε με μια από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές με βάρκα.
Αποτελούνται από ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού; αρχίζουν αμέσως μετά τον Αγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο ακρωτήριο Σχoινάρι. 
Οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό τους. 
Σε πολλές από αυτές τις σπηλιές είναι δυνατόν να μπεί κανείς με ένα μικρό/μέτριο σκάφος, ενώ άλλες μπορούν να τις εξερευνήσουν μόνο έμπειροι κολυμβητές και δύτες.
Στα μισά του δρόμου μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ακρωτηρίου Σχoινάρι μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο ένα μικρό μύλο και από εκεί, κατεβαίνοντας καμμιά εκατοστή σκαλιά, να βρεθείτε ακριβώς στη μέση της ακτής που φιλοξενεί τις σπηλιές.
Στο τέλειωμα των σκαλιών αυτών υπάρχουν μερικά λεία βράχια, άβολα για να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά ιδανικά σαν αφετηρία για να επισκεφθείτε κολυμπώντας μερικές από τις Γαλάζιες σπηλιές και να κάνετε φανταστικές βουτιές.
Οι εκδρομές με τα καραβάκια για τις Μπλέ Σπηλιές ξεκινούν από την παραλία Μακρύς Γιαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και από το ακρωτήρι Σκίναρι. 
 

Νυχτερινή ζωή

lagana1.jpg
Στα top 10 δεν είναι δυνατόν να λείψει μια βραδιά μουσικής και διασκέδασης στο νότιο μέρος του νησιού; το μόνο που, πλάϊ σε μικρά χωρια και παραδοσιακούς οικισμούς, προσφέρει τουριστικές ζώνες με ντισκοτέκ και μαγαζιά ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα. 
Μαζί με την παραλία και τις χαρακτηριστικές πλατείες του Αγίου Μάρκου και Δ. Σολωμού στην πόλη της Ζακύνθου, ο Λαγανάς, το Καλαμάκι το Αργάσι, η Τσιλιβή και οι Αλυκές είναι τα μόνα κέντρα όπου είναι εύκολο να ξενυχτήσετε περνώντας από το ένα μαγαζί στο άλλο με δεκάδες τουριστικές ατραξιόν και όπου σουπερ μάρκετ και τουριστικά καταστήματα είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωΐ μέχρι αργά την νύχτα …
Σ΄αυτά τα χωριά εναλλάσσονται ταβέρνες και καταστήματα κάθε είδους με πάμπ και ντίσκο όπου η μπύρα ρέει σαν ποτάμι και όπου είναι δυνατόν να ξεφαντώσετε με τις ώρες.
Η ιδιαιτερότητα πολλών ντίσκο είναι ότι μπορείτε να μπείτε δωρεάν στις πίστες χορού, πληρώνοντας μόνο ό,τι καταναλώσετε.
Τέλος συμβουλεύουμε, όποιον έχει αυτοκίνητο, να παρκάρει έξω από τα χωριά ώστε να μη διακινδυνεύσει να "παγιδευτεί" ψάχνοντας χώρο στάθμευσης, ενώ, για όποιον δεν έχει, είναι πάντα εύκολο και βολικό να επιλέξει τη λύση του ταξί.
 

Γέρακας

gerakas2.jpg
Ο Γέρακας είναι η πιο νότια παραλία του νησιού και σίγουρα μια από τις ωραιότερες.
Την σχηματίζει μια απέραντη αμμουδιά και καταλήγει σ΄ένα μικρό ακρωτήρι που βουτάει κατ'ευθείαν στο πέλαγος.
Το ακρωτήριο είναι πολύ γνωστό μιας και αποτελείται όλο από άργυλο και στο παρελθόν οι τουρίστες πηγαίναν εκέι για να κάνουν ένα αναζοωγονητικό μπάνιο στον άργυλο. 
Σήμερα, το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι κλειστό μιας και τόσοι πολλοί τουρίστες πέρνανε κομμάτια άργυλου με αποτέλεσμα να γίνει επικίνδυνη για κατολισθίσεις η κορυφογραμμή.
Όποιος μάλιστα έχει τη διάθεση να σηκωθεί πριν ξημερώσει, μπορεί από το Μάϊο μέχρι τον Οκτώβριο να έρθει σ' αυτή την παραλία για να παραστεί στην εκκόλαψη των αυγών της χελώνας και να θαυμάσει δεκάδες νεογνά να παίρνουν τον δρόμο προς την θάλασσα.
Ακριβώς επειδή την έχουν διαλέξει οι χελώνες για την αναπαραγωγή τους, αυτή η παραλία προστατεύεται από το θαλάσσιο πάρκο και εκτός του ότι δεν υπάρχουν σ'αυτήν μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις, απαγορεύεται η είσοδος μισή ώρα πριν την δύση του ηλίου μέχρι μισή ώρα μετά την ανατολή. 


 

Καμπί

kampi2.jpg
Η Σχίζα είναι ένα ακρωτήρι κρεμασμένο πάνω από την θάλασσα που μαζί με το Ναυάγιο και το φάρο στο Κερί προσφέρουν μια θέα που κόβει την ανάσα, καθώς και αξέχαστα ηλιοβασιλέματα.
Από την κορυφή του το βλέμμα μπορεί να απλωθεί στο άπειρο γαλάζιο της θάλασσας του Ιονίου μέχρι τον Κόλπο της Φώκιας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και παίρνει το όνομά του από τις φώκιες που κάθε χρόνο φτάνουν εδώ για την αναπαραγωγή τους στις θαλάσσιες σπηλιές.
Μιά επίσκεψη στην Σχίζα θα σας επιτρέψει όχι μόνο να θαυμάσετε τον πελώριο τσιμεντένιο σταυρό, που έχει ανεγερθεί στη μνήμη αυτών που έπεσαν κατά την διάρκεια του εμφυλίου, αλλά και να κάνετε μια βόλτα στα στενά δρομάκια ορεινών χωριών όπως οι Κάμποι, ΄Εξω Χώρα και Μαριές, όπου οι κάτοικοι ζουν ακόμη από την γεωργία και την οικοτεχνία και όπου ο χρόνος μοιάζει να κυλάει πιο αργά παρά ποτέ.
Σ΄αυτά τα χωριά είναι δυνατόν να αγοράσετε προϊόντα φτιαγμένα στο χέρι όπως χαλιά και τραπεζομάντηλα ή φυσικές τροφές όπως μέλι και λάδι.